Verighete din Metale Inedite


Cele doua metale din care sunt realizate prepoderent verighetele, sunt aurul si platina. Aurul in diverse culori, dar se merge in general pe alb si culoarea sa naturala, galben. In timp ce, pentru platina se patreaza albul pur, imaculat. Si totusi, de ce sa nu iti indrepti atentia si spre alte metale?  Ei bine, ar cam fi cazul sa iei in considerare si alte metale, care acum nu sunt foarte folosite, dar incepe sa devina un trend. Ce metale se folosesc mai nou pentru verighete?
 
Verighete din titan. Titanul in starea sa naturala nu este un material extraordinar pentru bijuterii, totusi, ca si in cazul aurului, prin aliaj cu alte metale, titanul devine un material exceptional pentru confectionarea de verighete. In functie de cum este tratat, titanul poate ajunge sa detina nuante albastre sau chiar verzui stralucitoare. Un aspect foarte important in ceea ce priveste titanul, este acela ca acest metal este cel mai rezistent material pentru bijuterii cunoscut pana la ora actuala de catre oameni. Verighetele din titan nu se vor uza nici dupa folosirea lor pentru un timp de 20 de ani.
 
Verighete din paladiu. Paladiul este un metal care se aseamana foarte mult cu platina, ba chiar este un material mai lucios, cu o stralucire mai puternica. Ceea ce il diferentiaza de platina este faptul ca este mai usor, dintr-un gramaj mai mic se poate obtine un model identic cu al unei verighete din platina, dar in ceea ce priveste modelul din platina, va fi mai greu. Paladiul este un material foarte rezistent, astfel ca dupa foarte multi ani se va putea cunoaste pe suprafata verighetei urme de uzura zilnica.

Verighete din titan. Titanul este un material dur, rezistent in timp, este chiar mai rezistent decat aurul sau platina, ba chiar si decat paladiul. Si totusi este mai ieftin decat oricare dintre cele 3 metale, iar aceasta se datoreaza faptului ca este un metal mai usor, iar dintr-o cantitate mai mica de titan se obtin modele identice de verighete din aur sau platina pentru care este necesar un gramaj mai mare. Titanul este de culoare argintie si incepe sa fie folosit tot mai mult, mai ales de persoanele care nu au o situatie financiara extraordinara.

Verighete din tungsten. Tungstenul este o noutate in lumea bijuteriilor, iar ceea ce-l face tot mai prezent este rezistenta acestuia. Practic, este un metal aproape indestructibil si care nu se uzeaza nici dupa 30 de ani de folosinta zilnica a verighetei. Este un material nu foarte scump, desi are avantajul rezistentei.