Sfaturi pentru un Par Vopsit si Sanatos


Indiferent ca doriti sa scapati de firele albe sau sa va schimbati culoarea naturala a parului, acest lucru implica vopsirea sa. Din pacate insa, de multe ori aceasta vopsire, ce in final are aparent rezultatele dorite face, in partea mai putin vizibila a corpului, foarte mult rau. Desi poate ati obtinut culoarea la care visati si look-ul este cel dorit, daca ati folosit o vopsea obisnuita din comert la care ati adaugat si o eventuala decolorare in prealabil, puteti fi sigura ca look-ul frumos nu este decat de suprafata, firul de par in interior, cat si pielea capului si uneori chiar intregul organism, fiind afectate. Cum se poate intampla asa ceva? Datorita substantelor pe care le contin vopselele obisnuite. Atat parabenii, siliconul, resorcinolul cat si amoniacul, odata intrate in contact cu firul de par si pielea sunt absorbite in organism cu toate ca locul lor nu a fost niciodata acolo. De aici, va puteti imagina singure repercursiunile deoarece nicio substanta ce nu isi are locul in corp, nu va poate face bine. Vestea buna in acest domeniu, este ca totusi exista si variante de colorare a parului mult mai sanatoase care sa nu va afecteze deloc si sa va ofere culorile dorite. Iata de ce sfaturi ar trebui sa tineti cont: 

Cel mai important este sa cautati o vopsea care sa nu contina parabeni, silicon sau resorcinol. Daca nu cunoasteti una de incredere noi putem recomanda Eric Favre. Aceste vopsele Eric Favre recunoscute in a fi cele mai sigure din punct de vedere al continutului, fiind 100% pe baza de extracte vegetale. Dupa ce ati gasit vopseaua ideala ce nu contine substante daunatoare interesati-va ca aceasta sa nu contina nici amoniac ce, pe langa faptul ca pateaza pielea, arde atat scalpul cat si firul de par subtiindu-l. Pentru ca totusi, oricat de naturala, o colorare permanenta schimba structura firului de par, nu uitati sa alegeti si o masca cu uleiuri si vitamine pe care sa o folositi dupa fiecare spalare pe cap. Chiar daca toate vopselele de par sunt testate deramatologic, inainte de vopsire totala, testati pe propria piele produsul pentru ca si daca este natural nu este exclus sa fiti alergice la vre-o planta pe care vopseaua o contine. Nu in ultimul rand, alegeti vopsele de buna calitate chiar daca au un pret putin mai mare. Calitatea inseamana lipsa ingredientelor toxice,  putere mare de acoperire si durata de timp indelungata in care vopseaua va persista pe par, fara a necesita vopsiri dese.

Codul lui Da Vinci


La cata valva a facut nu puteam sa ignor aceasta prostioara politista cu ifose istorice. Inspirata dintr-un studiu din 1985, controversata carte a lui Dan Brown a batut recordurile de vanzari poate si datorita unei promovari destepte care a speculat bulversarea mediilor crestine ofensate de ideea unei relatii lumesti intre Isus si Maria Magdalena si daca asta nu era de ajuns aflam ca din aceasta relatie a rezultat un urmas, intemeietor al dinastiei Merovingiene. Romanul, plin de absurditati si aproximatii, sufera de aritmie trenand pe ici pe colo, precipitandu-se la final de parca isi vedea indeplinita norma de pagini. Merita citit ca sa scapati de complexe cand mergeti la vreo petrecere de snobi.