Utilitatea bateriilor de baie cu Termostat


Intr o lume a tehnologiei ce avanseaza in fiecare zi, era de asteptat ca si obiectele sanitare sa tina pasul pentru ca, bineinteles, acasa trebuie sa va simtiti cel mai bine si comod. Astfel, tehnologia a patruns si in zona baii, iar in magazinele specializate in decoratiuni si amenajari au aparut asa numitele baterii cu termostat ce revolutioneaza acest domeniu al obiectelor sanitare facandu-l extrem de accesibil. Simplitatea cu care aceste baterii de baie functioneaza era de neconceput acum cativa ani cand abia apareau bateriile cu clapeta ce ne permiteau reglarea temperaturii apei mai usor decat folosindu ne de cei doi robineti clasici. Aceste baterii cu termostat usureaza si mai mult utilizarea apei la o temperatura perfecta si protejeaza impotriva supraincalzirii suprafatei exterioare a bateriei. 

Temperatura se regleaza o singura data apoi apa de la dus sau chiuveta porneste intodeauna la fel de calda sau de rece pe cat ati selectat-o. Bateriile de acest fel sunt utile si in cazul in care aveti copii acasa deoaece ei sunt mai neatenti si fiind lasati singuri la baie se pot opari cu apa prea fierbinte ce poate veni pe teava sau se pot tine din greseala de bateria de baie, care fiind incinsa ii va arde la mana. Cu ajutorul unor baterii cu termostat nu veti mai intampina nici dumneavoastra problemele atat de enervante cand, in momentul in care centrala inclzeste apa, pe teava vine ceva mai rece stricand relaxarea de care va bucurati in momentul respectiv. Dupa cum puteti vedea, acest nou tip de baterii pentru baie are multiple avantaje incontestabile si in plus designul lor este unul modern, elegant ce cu siguranta se va incadra perfect  in baia pe care o aveti, indferent de culorile predominante sau mobilierul ales.

Cetatenii de Onoare ai Sibiului


Retrospectand din anul 2004 pana in anul 2008 am ajuns la concluzia ca cetatenii de onoare ai Sibiului nu sunt Sibieni! Mai precis, din anul 2004, nici un om cu buletin de Sibiu nu a obtinut titlul de cetatean de onoare al municipiului Sibiu. Cele 17 personalitati care au primit acest titlu sunt aproape toate din sfera poltica nationala sau internationala. În 2004, titlul onorific l-au primit: Altetele Regale Ducesa Maria de Luxemburg si Marele Duce Henry de Luxemburg, pentru contributia la desemnarea Sibiului Capitala Culturala Europeana 2007, Razvan Teodorescu, pe atunci Ministrul Culturii si Cultelor, pentru implicare în Programul Sibiu CCE 2007, Miron Tudor Mitrea, la acea data avand functia de Ministru al Transporturilor, pentru implicare în proiecte de infrastructura din municipiul Sibiu. 

Potrivit celor de la Primarie, „titlul de cetatean de onoare se acorda persoanelor care prin actiunile lor au sprijinit Sibiul sau au avut o contributie la dezvoltarea orasului”. În 2007, acest titlu a fost oferit acadamicianului Mugur Isarescu, guvernatorului Bancii Nationale a României, presedintelui Fundatiei Sasilor Transilvaneni, Hans Christian Habermann, presedintelui României, Traian Basescu, prim-ministrului României, Calin Popescu Tariceanu. Pe langa acestia, a mai primit diploma de onoare prim dirijorul Filarmonicii de Stat din Sibiu, Petre Sbârcea, secretarul de stat pentru cultura, educatie si cercetare în Luxemburg, Octavie Modert, directorul general în Ministerul Culturii din Luxemburg, Guy Dockendorf, ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, comisarul guvernamental pentru Programul Sibiu CCE 2007, Sergiu Nistor si vicepresedintele bundestagului German, Susanne Kastner. 

Daca în ultimii ani, titlul s-a oferit mai mult personalitatilor care nu sunt cetateni ai Sibiului, în anii ’90, acest titlu a fost obtinut cu precadere de locuitorii sibieni. De exemplu, cetatean de onoare a fost numit în acea perioada: scriitorul Mircea Ivanescu, gimnasta Claudia Presecan, coregraful Ioan Macrea, rectorul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, Dumitru Ciocoi-Pop si au primit acest titlu inclusiv toti sibienii eroi martiri ai Revolutiei din decembrie 1989. În anii 2005 si 2006 municipalitatea nu a acordat titulatura de cetatean de onoare nici unei personalitati, iar pentru anul 2008 nu a fost propus nimeni: „Pentru anul 2008 nu avem nici un obiectiv de atins anul acesta, cum nu am avut nici în 2005 sau 2006”, a declarat pentru Expres Sibian, purtatorul de cuvânt al Primariei, Sergiu Olteanu.